Gira KNX kamerthermostaat met 4 ingangen zuiver wit mat 55

Normale prijs € 409,92 € 338,78 Speciale prijs € 319,74 € 264,25 Uw korting: 22%
Levertijd 1-5 werkdagen
  • Gratis bezorging in Nederland en België
KNX programmeerservice

Beschikt u niet over de expertise om zelf uw KNX installatie te programmeren? We brengen u graag in contact met één van onze KNX professionals.

 
Hulp nodig?

Kunt u het niet vinden, wenst u advies over de juiste toepassing of bent u op zoek naar een alternatief product? Wij helpen u graag.

 
Maandaanbieding - xxter combinatieset
  • Visualisering en spraakbesturing in één voordelige set
    De gehele maand van €1350,- voor €912,50

  • De hele maand extra hoge korting
Gegevens


Gira KNX kamerthermostaat met 4 ingangen zuiver wit mat 55

De thermostaat inbouw verenigt de functies van een KNX busaankoppelaar, een kamerthermostaat met instelmogelijkheid en een binaire ingang. Er is geen aparte busaankoppelaar nodig. Op de binaire ingang kunnen vier potentiaalvrije contacten worden aangesloten. Ingang 1 kan worden gebruikt voor het aansluiten van een externe sensor voor het meten van de vloertemperatuur. Twee ingangen kunnen als uitgangen (max. 0,8 mA) worden geparametriseerd.
De thermostaatfunctie is bedoeld voor temperatuurregeling per kamer. De thermostaat detecteert met een interne resp. externe temperatuursensor de huidige kamertemperatuur en verwerkt deze met een instelbare temperatuurinstelwaarde tot een regelsignaal. Daarmee kunnen regelaandrijvingen werkend op zowel een continu regelsignaal als een schakelend regelsignaal worden aangestuurd.
Met de regelknop wordt de temperatuurinstelwaarde verschoven. Een aanwezigheidsdrukcontact is bedoeld om om te schakelen tussen de comfortstand en standby. De huidige toestanden worden op de thermostaat met LED's weergegeven. Voor ontwerp en ingebruikstelling van het apparaat wordt ETS3.0d (of hoger) aanbevolen. Bij aansluiting van de externe ingangen wordt het gebruik van een apparaatdoos met klemmen aanbevolen.

Thermostaat:
5 bedrijfsstanden: Comfortstand, standby, nachtstand, vorst-/hittebescherming en thermostaatvergrendeling (b.v. dauwpuntstand)
Verwarm-/koelfuncties: Verwarmen, koelen, verwarmen en koelen, hoofd- en bijverwarmen, hoofd- en bijkoelen
Vooraf ingestelde regelparameters voor gangbare radiatoren resp. koelers
Thermostaat uitschakelbaar (dauwpuntstand) resp. thermostaat of thermostaatbediening te vergrendelen
Ventielbeschermingsfunctie (ventiel wordt cyclisch elke 24 uur geopend)
Regelmogelijkheden: Constante PI-regeling, schakelende PI-regeling (PWM) en schakelende 2-puntsregeling (aan/uit)
Temperatuurmeting met interne en/of externe sensor (middeling voor grote ruimten)

Ingangen:
Vrije toewijzing van de functies schakelen, dimmen, jaloezie en waardegever aan de ingangen
Vergrendelobject voor het vergrendelen van afzonderlijke ingangen
Gedrag bij herstel van de busspanning voor elke ingang apart parametriseerbaar
Begrenzing telegramherhalingsfrequentie
Functie schakelen: Twee onafhankelijk schakelobjecten voor elke ingang beschikbaar en afzonderlijk vrij te schakelen, commando bij stijgende en dalende flank onafhankelijk instelbaar (AAN, UIT, OM, geen reactie)
Functie dimmen: Eénvlaks- en tweevlaksbediening, tijd tussen dimmen en schakelen en dimstapgrootte instelbaar, telegramherhaling en zenden van stoptelegram mogelijk
Functie jaloezie: Commando bij stijgende flank instelbaar (geen functie, OMHOOG, OMLAAG, OM), bedieningsconcept parametriseerbaar (Step - Move - Step resp. Move - Step), tijd tussen kort bedrijf en duurbedrijf instelbaar, lamellenversteltijd instelbaar
Functie waardegever en lichtscène-parallelaansluiting: Flank (drukcontact als maakcontact, drukcontact als verbreekcontact, schakelaar) en waarde bij flank parametriseerbaar, waardeverandering bij drukcontact met lange toetsdruk voor waardegever mogelijk, lichtscène-parallelaansluiting met/zonder geheugenfunctie
Functie temperatuursensor: Een kanaal van de drukcontactinterface kan als externe temperatuursensor voor de kamerthermostaat worden gebruikt.

Uitgangen:
Onafhankelijk schakelen van de max. 2 uitgangen

Meer informatie
Meer informatie
Artikelnummer 210027
EAN code 4010337048060
Protocol KNX
Kleur Zuiver wit
Merk Gira
Afwerking Mat
Formaat 55 mm
Productgroep GI1
Levering Levertijd 1-5 werkdagen
Fabrikant website https://katalog.gira.de/nl_NL/...