Gira KNX Ruimteactor

Normale prijs € 304,53 € 251,68 Speciale prijs € 219,26 € 181,21 Uw korting: 28%
Levertijd 1-5 werkdagen
  • Gratis bezorging in Nederland en België
KNX programmeerservice

Beschikt u niet over de expertise om zelf uw KNX installatie te programmeren? We brengen u graag in contact met één van onze KNX professionals.

 
Hulp nodig?

Kunt u het niet vinden, wenst u advies over de juiste toepassing of bent u op zoek naar een alternatief product? Wij helpen u graag.

 
Maandaanbieding - Mean Well KNX USB interface
  • Universele USB interface t.b.v. KNX programmering
    De gehele maand van €143,95 voor slechts €99,00

  • De hele maand extra hoge korting
Gegevens
Gira KNX Ruimteactor

De ruimteactor stuurt in een apparaat drie verschillende systemen aan, zoals verlichting, jaloezie en verwarming. De vier relaisuitgangen kunnen met ETS (Engineering Tool Software) op jaloeziestand of op schakelstand worden ingesteld en ook gemengd bedrijf is mogelijk. Twee schakeluitgangen komen overeen met een jaloezie-uitgang. Daarnaast zijn nog twee elektronische schakeluitgangen aanwezig voor het aansturen van regelaandrijvingen.
Montage op DIN-profielrail. Voor ontwerp en ingebruikstelling van het apparaat wordt ETS3.0d (of hoger) aanbevolen.

Schakelstand
De ruimteactor stuurt met zijn relaiscontacten elektrische verbruikers aan zoals bijvoorbeeld verlichtingsinstallaties. De relaiscontacten zijn bistabiel zodat de laatst ingestelde schakeltoestand ook bij uitval van de voedingsspanning ongewijzigd blijft.
Functie-eigenschappen per uitgang: omvangrijke tijdfuncties, logische koppelingen, scènes, vergrendelingsfuncties of juist gedwongen besturingen, uitgebreide retourmeldingen, cyclische bewaking van de inkomende schakeltelegrammen en een bedrijfsurenteller.

Jaloeziestand
De ruimteactor stuurt met zijn relaiscontacten elektrisch aangedreven jaloezieën, rolluiken, markiezen, ventilatieluiken en soortgelijke raambekledingen aan op een netspanning van 230 V AC.
Functie-eigenschappen voor elk uitgangskanaal: Apart parametriseerbare looptijden, uitgebreide retourmeldfuncties, toewijzing aan maximaal 5 verschillende veiligheidsfuncties, een omvangrijke zonlichtbeschermingsfunctie en opname in scènes of gedwongen besturingen.

Kamertemperatuurregeling
Twee aanvullende elektronische schakeluitgangen zijn bedoeld voor het geruisloos aansturen van elektrothermische regelaandrijvingen voor verwarmings- of koelinstallaties.
Continue regelsignaaltelegrammen worden omgezet in een pulsbreedtegemoduleerd (PWM) uitgangssignaal. Daardoor kunnen de regelaandrijvingen continu worden aangestuurd. Alternatief kunnen schakelende regelsignalen worden omgezet. Statusmelding voor de ventielstand en cyclische bewaking van de regelsignaaltelegrammen.
Noodbediening bij uitval van de busspanning of bij herstel van de bus-/netspanning plus gedwongen stand via bustelegram in zomer- en winterstand
Alarmmelding bij kortsluiting of overbelasting van de schakeluitgang en vastzitbeveiliging van de ventielen. Er kunnen stroomloos gesloten of open ventielaandrijvingen worden aangesloten.
Bewaking van de netvoeding en daarmee bij storingen verzenden van een alarmmelding op de bus
Verzamelmeldingen „alle ventielen gesloten” en „maximaal regelsignaal”

Meer informatie
Meer informatie
Artikelnummer 216200
EAN code 4010337059370
Protocol KNX
Merk Gira
Productgroep GI3
Levering Levertijd 1-5 werkdagen
Fabrikant website https://katalog.gira.de/nl_NL/...